Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Γρανίτα φράουλα






ΥΛΙΚΑ
·         250γρ  μαύρη  ζάχαρη
·         250γρ νερό
·         750γρ φράουλες
·         3 κουταλάκια  χυμό  λεμονιού






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
·         Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 250 γρ. ζάχαρη με τα 250 γρ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

·          Παίρνουμε  τις  φράουλες και  τις  κόβουμε σε κομμάτια και τις χτυπάμε στο μπλέντερ για να τα κάνουμε πολτό. 

·         Στη συνέχεια, παίρνουμε αυτό το 1/2 κιλό πολτό φρούτου (τα 750 γρ. φρούτων χωρίς τις φλούδες και τα κουκούτσια μάς δίνουν περίπου 1/2 κιλό πολτό) και 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού. 

·         Tα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο μάτι να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο. Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 

·         Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός φρούτων και έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθούν. 

·         Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε, το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε μέσα. Αυτό το κάνουμε 4 φορές περίπου.

·          Όποτε θέλουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου