ΥΛΙΚΑ
·
250γρ μαύρη ζάχαρη
·
250γρ
νερό
·
750γρ
φράουλες
·
3
κουταλάκια χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
·
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 250 γρ. ζάχαρη με
τα 250 γρ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το
σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
·
Παίρνουμε τις φράουλες
και τις
κόβουμε σε κομμάτια και τις χτυπάμε στο μπλέντερ για να τα κάνουμε
πολτό.
·
Στη συνέχεια, παίρνουμε αυτό το 1/2 κιλό πολτό
φρούτου (τα 750 γρ. φρούτων χωρίς τις φλούδες και τα κουκούτσια μάς δίνουν περίπου
1/2 κιλό πολτό) και 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού.
·
Tα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο
μάτι να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο. Τότε κατεβάζουμε την
κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
·
Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός φρούτων και
έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθούν.
·
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το
βγάζουμε, το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε μέσα. Αυτό το κάνουμε 4 φορές περίπου.
·
Όποτε
θέλουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου