![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIIQFgx3njpyTrFK8LmJ-3noJ69PYx0kVhvyE8TydQi6I9n_HrIaPRPspCcK1PaajQNMmhR25K8FBWcWLDO7TJzZc0fsJ-ktxnyFJVONBNd6HO-yhOd9VD79RoNzFxb4LLrtMXTr8aXiYJ/s320/BRITISH_drinks++pota.jpg)
Οι
τρεις
παγίδες του αλκοόλ που πρέπει να γνωρίζουμε
:
● Το αλκοόλ δεν δημιουργεί αίσθημα κορεσμού και μπορεί να
οδηγήσει ευκολότερα σε υπερκατανάλωση, ανάλογα με τα επίπεδα ανοχής του
οργανισμού.
● Tο αλκοόλ απορροφάται γρήγορα, επιταχύνει την
πέψη και δημιουργεί γρηγορότερα το αίσθημα της πείνας, οδηγώντας ορισμένες
φορές σε μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού.
● Tο αλκοόλ σχετίζεται με αυξημένη κατανάλωση
φαγητού, ιδιαίτερα σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
Μικρά
τρικ
για εσάς που προσέχετε το βάρος σας:
● Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ τις
ημέρες των διακοπών, όπου οι πειρασμοί είναι περισσότεροι. Nα θυμάστε ότι οι
θερμίδες από το αλκοόλ αθροίζονται γρήγορα και επιταχύνουν τη συσσώρευση λίπους
στο σώμα.
● Eάν έχετε την τάση να πίνετε λίγο παραπάνω,
προτιμήστε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως ελαφριά μπίρα ή
spritzer (λευκό κρασί με σόδα) ή μικρότερη δόση ποτού αραιωμένη με πάγο.
Aποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες από τα πλούσια σε θερμίδες κοκτέιλ, λικέρ και
γλυκά ποτά.
● Eάν σχεδιάζετε έξοδο για ποτό, προγραμματίστε
να αποφύγετε το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.
● Μαζί με το ποτό αποφεύγετε να καταναλώνετε
σνακ πλούσια σε θερμίδες, ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί γεύμα.
Ποτό
|
Θερμίδες
|
Μπίρα (4%)
|
107
|
Μπίρα χωρίς αλκοόλ
|
38
|
Οινοπνευματώδη με 40% αλκοόλ(τζιν, ρούμι, ουίσκι, βότκα)
|
100
|
Μπράντι, κονιάκ (38%)
|
75
|
Κρασί λευκό, ξηρό (9%)
|
80
|
Κρασί κόκκινο ή ροζέ (10%)
|
85
|
Κρασί γλυκό (10%)
|
105
|
Σαμπάνια (10%)
|
100
|
Τσέρι (15%)
|
74
|
Γλυκό τσέρι, μοσχάτο κρασί (15%)
|
90
|
Λικέρ (30%)
|
160
|
Bloody Mary (10%)
|
116
|
Daiquiri (25%)
|
111
|
Manhattan (30%)
|
178
|
Martini (31%)
|
156
|
Mojito
|
336
|
Pina Colada
|
387
|
Margarita λεμόνι
|
340
|
Caipirinha
|
325
|
Ουίσκι με coca-cola
|
150
|
Gin tonic
|
178
|
Vodka tonic
|
175
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου